Alpha-apen die providers

Mevrouw Denkbeeld is uitgeput.
Zojuist sprak zij met een paar providers. Zij gaven zoveel informatie dat mevrouw Denkbeeld langzaam opzwol tot een grote ballon. Ondertussen klopten de digi-leveranciers zich als alpha-apen op de borst, schepten op over hun uitgekiende prijzen en tetterden onafgebroken over de voordelen die zij te bieden hadden.
Mevrouw Denkbeeld wilde schreeuwen: ‘Houd je kop. Geef mij gewoon de paar tv-zenders die ik hebben wil. Meer wil ik niet, voor meer heb ik helemaal geen tijd. Ik wil ook nog boeken lezen’.
Daar haakte een leverancier van beeld en geluid op in:’U krijgt ook nog een ereader en 150 eboeken, als u bij ons klant wordt’.
‘Ik wil geen 150 eboeken en ook geen 120 televisiezenders en 200 radiokanalen, ik wil gewoon die ene zender houden die u er in september afhaalt’, riep mevrouw Denkbeeld wanhopig, ‘Wat zegt u daar? Moet ik de tv aanzetten om de radio te kunnen beluisteren? Oh en u vindt dat geen bezwaar, u vindt dat dat wel went? En anders gewoon even een draadje leggen van het modem naar de radio en het geluid komt weer uit de boxen?’
Toen dan de digi-apen begonnen over de pluspunten van het supersnelle internet waarmee je grote bestanden in een wip kunt up- en downloaden, werd mevrouw Denkbeeld duizelig, alsof zij zat opgesloten in een lift, die voortdurend als een razende op en neer ging in een 24-etages tellend flatgebouw. Zij trok gauw de stekker uit het stopcontact en liep leeg.

Getagged , , , , ,

4 thoughts on “Alpha-apen die providers

  1. jcgmruiter schreef:

    Geeft wel te denken. Toch kom je steeds meer mensen tegen die genoeg hebben van de door je aangegeven informatie-overdaad.

  2. Esther Mikkers schreef:

    Geweldig! Tries, maar waar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.