Hoezo Chanel ?

nooit meer chanelIn drie mailtjes spoort mevrouw Denkbeeld de firma Chanel stevig aan haar beslissing tot annulering  van de Chanel zonnebriladvertentie (zie vorig blog) bij Marktplaats,  te heroverwegen.
Driemaal is scheepsrecht leerde pa Denkbeeld zijn kinderen terwijl hij met een flinke klap van de hamer de spijker definitief krom in de muur sloeg. Indachtig die kromme spijker voegt ze er nog maar gauw even de naam van de zaak waar zij de bril kocht aan toe en omdat ze vreest dat Chanel geen Engels leest, het zijn tenslotte Fransen, schrijft ze de derde mail in het Frans.

Toch heeft ze niet de illusie dat deze epistolaire klap op de pijl, de boel recht zal slaan.

Maar waaratje, het is de taal, de toon of de inhoud, maar binnen een week krijgt ze antwoord. Er wordt verzocht de advertentietekst en de foto’s op te sturen. Mevrouw Denkbeeld voldoet aan het verzoek.

Vervolgens waait er weer een ijzige stilte  uit de rue Cambon.

Zij kijkt eens in de spiegel of ze het lijntje ziet waaraan Chanel haar misschien  houdt, een lijntje als een soort modische halsband waaraan nog meer Chanel- clientele bungelt. Ze gaat die mensen bevrijden. Het merk is te duur, te saai en te arrogant om nog gedragen te worden. Het wordt tijd de blik te verruimen met vaderlandse talentvolle modehuizen. Waarom niet kiezen voor Jan Taminiau of Truus en Riet Spijkers?

Bij volle maan gaat mevrouw Denkbeeld op pad. Als heks 2014 is ze in het bezit van een drone in de vorm van een grote vogel. Zij zwaait zich er lenig op en verdwijnt in een razend zwarte wolk, die snel wordt tot een stipje aan de nachtelijke hemel.

Wordt vervolgd

Getagged , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.