Een bezoekje aan Monique Collignon

MC‘Ik vind er niks aan’, zeurt Drony. Mevrouw Denkbeeld probeert hem te programmeren voor een bezoekje aan het modepaleisje van Monique Collignon. Hoewel de naam een wat zuidelijker oorsprong doet vermoeden, is Monique een ras-ras-door-de-plas Hollandse ontwerper.

Afgelopen week heeft mevrouw Denkbeeld Drony verwaarloosd en daar plukt ze nu de wrange vruchten van. Hij weigert halstarrig de goed kant uit te wijzen.

‘Ik probeer het nog een keer’, zucht ze, ‘anders neem ik gewoon de oude bezem, het is minder comfortabel, maar analoog heeft minder kuren.’

Dat helpt en even later zoeft mevrouw Denkbeeld naar MC.

Niet alleen Drony maar ook zij heeft haar bedenkingen. Op de online website vond ze de kleding maar matigjes.

‘Ik hoop dat de show meer biedt.’ zegt ze.

De pui van het modehuis komt in zicht en Drony zet onwillig de landing in, hij voelt mevrouw Denkbeelds tegenzin prima aan. Carice heeft bij Monique een uitnodiging voor haar bemachtigd, daarom gaat ze,  ze kan zo’n BN’er toch niet voor het hoofd stoten door weg te blijven. Bovendien wordt het hoog tijd voor nieuwe kleding; ze heeft echt niets meer om aan te trekken en je weet maar nooit of er iets draagbaars bij zit.

Drony steigert bij het landen en draait demonstratief zijn achtersteven naar het plankier waar de modellen al gracieus overheen deinen. Maar mevrouw Denkbeeld is direct helemaal weg van de geshowde couture. Dit had ze niet verwacht, ze is echt ‘om’. Gauw kijkt ze in haar tas of ze wel een creditcard heeft meegenomen of een bankpasje.

‘Nee maar, wat fantastisch prachtig, hier ga ik me een paar van aanschaffen.’

Ze zoeft weg richting gereserveerd Thonet stoeltje.

De opzwepende muziek die de show begeleidt maakt Drony toch nieuwsgierig en hij draait zich voorzichtig om, net op het moment dat mevrouw Denkbeeld in een nieuwe creatie weer plaatsneemt en ‘Hophop Drony’ klakt met haar tong.

‘Twee Nederlandse modehuizen en wat een talent. Voorlopig laat ik het hierbij. Volgend jaar een nieuw kennismakingsrondje in het Nederlandse modeland’.

Getagged , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.