Een prijs winnen

Aert vN

Aert van Nes foto:www.hellenicaworld.com

Dankzij Aert van Nes won ik eindelijk eens een prijs, althans dat dacht ik. Ik won een evenement in het Rijksmuseum van de ING door mijn hoofd op zijn lijf te plakken op een schilderij uit de XVIIe eeuw, waarop de man stond afgebeeld.
Het was dan ook een beetje een teleurstelling toen mij werd meegedeeld dat velen met mij dezelfde prijs hadden gewonnen. Ik had helemaal niks gewonnen, vond ik, ik werd beloond voor mijn moeite. Er waren ook mensen zo slim geweest om naar de prijzen in hun rentepunten te kijken. Dat zijn trouwens ook geen prijzen maar artikelen die je met eigen geld hebt betaald door bij die bepaalde bank, in dit geval de ING een spaarrekening te openen. Een sigaar uit eigen doos, heet dat.
Het nam iets van de glans weg, hoewel het een leuk evenement was en ik er zeer van heb genoten.

Het is lang geleden dat ik een prijs won, dan moet ik helemaal terug naar de lagere school waar ik twee keer fleurige tekeningen won, die verloot werden door de juf in de derde of vierde klas. Zij verlootte de tekeningen in twee weken en ik won ze allebei. Het woord winnen is hier trouwens ook niet op zijn plaats. Ik raadde de cijfers die zij opschreef op een papiertje. Mijn succes had nog een zwart randje, want mijn klasgenootjes zagen in mij direct het lievelingetje van de juf. Zij vermoedden voortrekkerij en namen mij dat ten zeerste kwalijk. Zo populair was ik al niet, maar hiermee was het helemaal gedaan met mijn imago.

De nummers waarmee ik de tekeningen raadde zitten nog steeds in mijn hoofd. Af en toe zet ik ze in bij de staatsloterij of de lotto. Maar helaas, het geluk van de cijfers is niet meer met mij.

Getagged , , , , ,

10 thoughts on “Een prijs winnen

 1. Femmy Fijten schreef:

  Wat een mooi en aandoenlijk (het lagere school deel) verhaal. Mooi!

 2. Toch heb je een keer gewonnen. Dat gevoel, al was het maar eventjes, kan niemand je afnemen.

 3. Evert Roest schreef:

  Ik win ook niet zo vaak iets. Ik kan me nog wel herinneren, dat ik meedeed aan de prijsvraag van een muziekblad in 1982. Prijs: 2 kaartjes voor een concert van The Rolling Stones in De Kuip op woensdag 2 juni 1982. Geheel tegen de verwachting in won ik 2 kaartjes, al had ik het gevoel dat het erg makkelijk ging. Ik had al kaarten voor dat concert, maar in een ander vak. Die raakte ik overigens toch nog kwijt, al was het concert niet uitverkocht….

 4. Rob Alberts schreef:

  Met de ING wil ik niets meer te maken hebben.
  Jouw blog daarentegen heb ik met plezier gelezen.
  Vriendelijke groet,

 5. Jan Vlaanderen schreef:

  Glory days!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.