Monstres sacrés

monstres sacresMoesson is de titel van een theaterstuk gebaseerd op het boek van Eric Schneider ‘Een tropische herinnering’. Het speelt in de La Mar, ik was er bij, keek en luisterde er naar en het viel mij tegen. Niet het spel van Kitty Courbois, Bram van der Vlugt of Thom Hoffman, maar hun teksten. Bram probeerde nog enige luchtigheid aan het spel te geven door de ongemakken van de ouderdom soepel door de tekst te vlechten, maar boeien deed het niet. Het leek of ook Kitty een beetje moe werd van haar tekst en Thom maakte er echt korte metten mee.
Gelukkig duurde het maar vijf kwartier en was het decor schitterend.

Voorafgaand aan het stuk was er een dinertje waar Eric Schneider aanschoof om zijn boek Een Tropische Herinnering te presenteren. Dat deed hij met verve, hij is niet voor niets acteur, maar hij had het beter niet kunnen doen, want hij gaf alles weg. Op Radio1 was overigens ook al aandacht besteed aan de ‘Tropische Herinnering’ en ook daar was de inhoud weggegeven. Zoveel inhoud was er dus niet eigenlijk, maar ja Eric Schneider is een BN’er. En wat voor een. Bovendien wordt het gespeeld door een paar ‘monstres sacrés’, dus werd er veel tamtam gemaakt.

Ik moet bekennen, dat ik het boek niet heb gelezen, daar heb ik ook geen enkele behoefte meer aan. Geef mij maar ‘Terug naar Bandoeng’ van Femmy Lagerwaard-Fijten. Als je iets wilt lezen over de Bersiap-periode in Indonesië( een bloedige periode die duurde van 1945 tot 1946) dan moet je dit lezen en het is nog spannend ook.

Getagged , , , , , , ,

5 thoughts on “Monstres sacrés

  1. Femmy Fijten schreef:

    Wat leuk dat je mijn boek in het (tropische) zonnetje zet. Dank daarvoor.

  2. Edmond schreef:

    >”zonnetje”…. en terecht!

  3. annevellinga schreef:

    duidelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.