Kaviaar en apenvlees

apenvleesDeze kaart viel uit mijn laatje toen ik vanochtend op zoek ging naar een passende verjaardagskaart, want dat doe ik nog altijd kaarten sturen naar iemand ter gelegenheid van een feestelijkheid ofzo, dat vind ik leuker dan een mailtje met draaiende en dansende figuurtjes. Heeft iets met generatie te maken, ongetwijfeld, maar ik dwaal af.
De prent dus deed mij denken aan….juist ja:
Ebola, een ziekte die dood en verderf zaait in Afrika en angst in het Westen. Om besmetting te voorkomen dragen de hulpverleners een speciaal pak dat uit diverse lagen bestaat en dat  verdraaid veel lijkt op het pak op bijgaande figuur en dat in de middeleeuwen door de dokters gedragen werd tijdens de vele pest epidemieën.

Wanneer het, het ebolapak, wordt uitgetrokken moet iedere laag apart worden afgespoeld alvorens aan de volgende laag te beginnen, daarna wordt het verbrand. Dit alles om besmetting te voorkomen.
In Amerika en Europa worden de mensen, waarvan gevreesd wordt dat ze in Afrika besmet zijn, direct in quarantaine geplaatst en met speciale medicijnen behandeld.

Maar nu schijnt in het Westen apenvlees een delicatesse te zijn, vooral in combinatie met kaviaar. Het vlees is peperduur, een uitdaging voor hen die graag eens een exquis maaltje apenvlees met pindasaus op tafel zetten. Duizend euro schijnt niets te zijn, tel daarbij de prijs van de kaviaar en je komt tot een leuk bedragje. Mensen die zoeken naar iets aparts hebben dat er graag voor over. Ebola kun je er zomaar bijkrijgen, want de uitbraak van de ziekte  is mogelijk ontstaan door het eten van besmet apenvlees.

Het is een ultieme ervaring, het  geeft een kick net zoals bungy jumpen en parachute springen. Je ruikt het gevaar, maar jou gaat het voorbij natuurlijk.

Getagged , , , ,

3 thoughts on “Kaviaar en apenvlees

 1. Gerdi schreef:

  Interessant! Ik neem toch maar liever een banaantje.

 2. Rob Alberts schreef:

  Kaviaar heb ik heel lange geleden geproefd.
  Het doet mij niets.
  Dier eet ik nu al weer enige tijd niet meer.
  Apenvlees zal ik dus niet proeven.
  De gezondheidsproblemen worden groter en groter bij elke vorm van dierenvlees.
  Zelf wil ik daar dus helemaal geen onderscheid in maken.

  Diervriendelijke groet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.