Waar is James?

james1Hij staat schilderachtig geleund tegen een lantaarnpaal ergens in Sorrento en wacht. Waarop weet hij niet, want informatie leest hij niet, maar dat het leuk gaat worden staat vast. Hij is tenslotte de enige haan in het kippenhok en hij weet zeker dat de vrouwen zijn agenda voor hem bijhouden en hem beschermen tegen al het onheil dat hem zou kunnen overkomen. Hij straalt dynamiek uit zoals hij daar staat. De soepele kracht van de Amerikaanse droom: lang, slank, leuke  benen, goed gekleed. Het haar weliswaar grijs, maar dat doet niet af aan zijn viriele uitstraling. Dat het feest inmiddels zonder hem is begonnen weet hij niet. Het kan hem ook niks schelen, ze gaan hem wel missen. Er is  altijd wel iemand die hem komt halen. En inderdaad een jonge vrouw in het gezelschap roept:

“Waar is James? Hadden we niet op hem moeten wachten?”

Enige onrust ontstaat, want waar is hij en willen we het eigenlijk wel weten? Waarom is hij niet op de plek waar hij zou moeten zijn?  De jonge vrouw rent naar de lantaarnpaal waar James hangt, want natuurlijk hangt hij daar nog, verwend als hij is. Het feest wordt even stopgezet. Het moet maar wachten op James. Als hij verschijnt is hij een leuke deelnemer vol grapjes en charme.

Bij het weggaan vergeet hij zijn spullen. Niets vanzelfsprekender dan dat zijn probleem voor hem wordt opgelost. Hij gaat even koffie drinken bij een kennis en leent haar telefoon om het restaurant te bellen. Zelf heeft hij geen telefoon, thuis laten liggen. Thuis is California, USA.  James is niet online, dat is ook helemaal niet nodig. Iedereen heeft tegenwoordig een i-phone of een i-pad, dus waarom zou hij? In de tas die nog op de bank in het restaurant slingert  zit eigenlijk ook niets belangrijks. Een dure camera, niets bijzonders eigenlijk.

Midden in de nacht wordt de kennis gebeld door de eigenaar van het restaurant, die staat te wachten met de tas op de afgesproken plek. Waar is James, hij is er niet, waar is hij? Wil de vriendin dan maar even opdraven om de tas in ontvangst te nemen?
De vriendin draait zich nog eens om en denkt:…………….!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.