Inspiratie

foto:dutchduo.nl

foto:dutchduo.nl

Inspiratie heeft vandaag geen tijd om te verschijnen. Ik geloof haar niet, daarom dring ik aan. Maar hoe ik ook zeur  en haar probeer te lokken met zoete koekjes en andere gebakjes, zij houdt vol het veel te druk te hebben. Inspiratie is vrouwelijk vandaar die grillen, maar stiekem verdenk ik haar van een gebrek aan energie.  Liever lui op de bank een boek lezen of een reisje uitzoeken, dan uitputtende zinnen schrijven. Ze is vast op zoek naar een plek waar het heerlijk warm is, niet te veel zon  maar ook niet te weinig, met tijd voor andermans cultuur en kunst, maar ook de mogelijkheid om even aan het strand te liggen en vitamine D te tanken, want àls Inspiratie verschijnt heeft ze weinig sprankelends.
‘Je mag wel uitkijken’, brom ik, ‘neem factor 50 maar mee, je ziet er uit als een snee wittebrood.’
Ze keert mij hooghartig de rug toe en verdwijnt naar een site van de KLM, die een  aanbieding heeft naar zonnige oorden. Ik kijk stiekem over haar rug mee en krijg ineens vreselijke zin in zonnewarmte. Als ik haar opzij duw en verlekkerd doorklik naar een azuurblauwe zee met dito lucht, tuit Inspiratie haar bleekblauwe lippen en zegt, ‘Zie je wel, heb ik je toch geïnspireerd!’

Getagged , ,

One thought on “Inspiratie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.