Charlie is er weer!*

'We zijn er weer!',  Le numéro 1179 de Charlie Hebdo, sur fond rouge et signé par Luz, qui sortira en kiosque mercredi sera diffusé à 2,5 millions d’exemplaires, a annoncé l’hebdomadaire.

‘We zijn er weer!’,
Nummer 1179 van Charlie Hebdo op een rode achtergrond, getekend door Luz

Woensdag 25 februari jl kwam een nieuw Charlie Hebdo uit, de tweede na de moordpartij van 7 januari, en zal in 2,5 miljoen exemplaren worden verspreid.

Wordt dit het exemplaar van de wedergeboorte? De redactie, nu geleid door de tekenaar Riss, staat voor de zware taak de geest van Charlie weer tot leven te wekken.
Getraumatiseerd en voortdurend bedreigd, moeten zij nieuwe tekenaars en schrijvers zien over te halen hun gelederen te komen versterken. Dan zijn er nog oude meningsverschillen, die moeten worden gesust en moet de vestiging van de krant naar een zwaarbeveiligd gebouw in het 13e van Parijs worden voorbereid.
De grootste uitdaging is echter, hoe om te gaan met het onverwachte fortuin, dat hen in de schoot viel door de aparte verkoop van ‘Het Nummer Van De Overlevenden’. Daarvan werden meer dan zeven miljoen exemplaren verkocht, wat een bedrag opleverde van minstens 10 miljoen euros. Vermeerder dat bedrag met de 1,75 miljoen aan giften van 24500 particulieren en bedrijven zoals Google en je hebt een flink kapitaal.
Bezorgd zegt de columnist Patrick Pelloux dan ook: ‘Een nachtmerrie die miljoenen, zij kunnen ons doodslaan.’

De voorpagina van nummer 1179 heeft een rode achtergrond, de tekening laat een meute zien die de krant op de hielen zit met aan het hoofd Marine le Pen gevolgd door de Paus, Nicolas Sarkozy en een jihadist. De krant is getekend als een zwarte hond met een kalachnikov tussen zijn tanden.

*)Onder andere Uit: Le Monde van 21 februari 2015

Getagged , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.