Hoe promoot ik mijn boek?

James Patterson is een populaire Amerikaanse schrijver van politieromans. Persoonlijk heb ik echter nooit iets van hem gelezen. Dat schijnt een leemte te zijn in mijn algemene ontwikkeling, want hij legt boeken als een kip eieren. Kijk op Wikipedia en je ziet een honderdtal titels voorbij komen. Van zijn thrillers zijn er wereldwijd zo’n 300 miljoen verkocht.
De reden dat ik hem niet ken is misschien dat ik niet verkeer in weelderige kringen en daarom de verkeerde romans lees. Aan zijn publiciteitsstunts kan het niet liggen. Voor zijn nieuwe creatie Private Vegas verzon hij een goud omrande promotie-act.
Een willekeurige fan mocht vóór verschijning een exemplaar lezen, maar moest daarvoor eerst 300 000 dollars (260 000 euro’s) neerleggen. De uitverkorene ontving een eersteklas vliegticket naar een onbekende bestemming waar hij twee nachten mocht doorbrengen in een super-de-luxe hotel. Tijdens een vijfgangendiner in een sterren restaurant overhandigde de schrijver hem een 14 karaats gouden verrekijker en zijn opus, dat de bewonderaar in 24 uur moest uitlezen waarna het zou ontploffen. Zodra de lezer de eerste pagina opensloeg begon er een bom te tikken.

Hoe het boek uit elkaar spatte is onbekend, de uitgever had het nogal wazig over een ploeg mijnenopruimers èn een situatie die beschreven wordt in het verhaal. Volgens zijn publiciteitsagent telt JP veel milliardairs onder zijn kennissen, die voor zo iets amusants graag een kapitaaltje over hebben.
Voor de minder bedeelden stonden er 1000 exemplaren van Private Vegas gratis online op Selfdestructingbook.com. De lezers hadden 24 uur de tijd de e-story uit te lezen, daarna vernietigde het zichzelf.

Getagged , , ,

2 thoughts on “Hoe promoot ik mijn boek?

  1. Femmy Fijten schreef:

    Zoiets had ik ook in gedachten.
    Maar misschien doe ik het toch gewoon in Bronbeek, het presenteren van mijn boek! Nog even piekeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.