De andere kant van een heksenleven

BpfBouw stond er op het briefhoofd, het onderwerp was pensioenwetgeving en de inhoud deelde aan de pensioen- gerechtigden mee wat de veranderde wet betekende. Voor zover ik wist was alles waarop ik aanspraak kon maken al in mijn bezit, dit moest een vergissing zijn. Maar het adres klopte en mijn naam ook. In mijn hoofd begonnen belletjes te rinkelen, zacht klingelende klokjes riepen beelden op van gouden bergen en andere chateaux en Espagne. Er stond een telefoonnummer onder het briefhoofd, dat ik snel intikte. Een vrouwenstem op een antwoordapparaat meldde dat ze naar huis was en met haar de hele Bouw.

Ik begon aan het weekend, dat lang was en koud maar vol veelbelovende activiteiten. De gedachten aan de brief met zijn geheimzinnige boodschap verdwenen onder die bezigheden.
Na het weekend vond ik de brief weer op mijn bureau. Hij  lag pontificaal uitgespreid te wachten op actie. De kassabellen begonnen weer te rinkelen. Ik verzekerde mij ervan, dat het briefhoofd en het onderwerp nog gelijk waren aan wat ik een paar dagen eerder gelezen had en greep de telefoon.

De Bouw was present, een vriendelijke telefoniste vroeg naar het kenmerk van de brief. Ze reageerde alsof ik tot de familie behoorde. De bel in mijn hoofd begon oorverdovend te luiden. De Bouwadministratie zou mij direct onthullen dat er een schat op mij lag te wachten.

Na een korte afwezigheid meldde het meisje zich met een mededeling, die rechtstreeks opsteeg uit de andere kant van mijn leven, de kant waarin iemand geleefd had, die ik mij nauwelijks kon herinneren.
Allereerst deelde zij mij mee, dat er een pensioentje op mij lag te wachten. Ik kneep de telefoon tot moes. Zij praatte verder over een Meneer G, die een blauwe maandag bij de Bouw werkte en zegels had geplakt. Als zijn ‘ex’ had ik recht op 70% van de gespaarde som. Het woord ‘ex’ herhaalde ze voortdurend, alsof dat heel gewoon was. Het bedrag, dat die geplakte zegels van mijn ‘ex’ opleverde was keurig bewaard en be-rentend. Het was een klein bedragje niks substantieels. Mijn weeldedroom bleek een tijdmachine te zijn, die mij terugvoerde naar de andere kant van mijn leven waar een man rondliep die mijn ‘ex’ was.

Als laatste deelde de dame mee, dat,

‘het geld wordt uitgekeerd als uw ‘ex’ komt te overlijden’.

Wat heb je nou aan zo’n duurzame ‘ex’?

Getagged , , , ,

6 thoughts on “De andere kant van een heksenleven

 1. Gerdi schreef:

  Hahaha, heel geestig Juliette!

 2. Femmy Fijten schreef:

  hahahahahahahahahahaha… leuk!

 3. Edmond schreef:

  >” Het was een klein bedragje niks substantieels”
  Het heeft dus geen zin om je ex om zeep te helpen. 😀

 4. Andre van Leijen schreef:

  Heel leuk!

 5. Piet Alberts schreef:

  Marco zingt: Dromen zijn bedrog!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.