Gedoe in kikkerland

foto:memotrip.nl

foto:memotrip.nl

Op zilveren zonnestralen glijd ik Amsterdam binnen. Een lichtblauwe hemel rekt boven lichtgroene bomen en donkergroene struiken. Het grauwgrijs dat alles bedekte bij vertrek is weggelachen door de lente. De Mediterranee is met mij mee teruggereisd. Tevreden kom ik thuis en zet de televisie aan.
Dat valt niet mee, de vijftig tinten groen veranderen in vijftig tinten grijs. Een kabinetscrisis over bbb voor asielzoekers en een vloot lekke bootjes vol Afrikanen die op diezelfde Middellandse zee, die een dag eerder nog vredig aan mijn voeten kabbelde, richting Europa dobbert. Veel gekakel in de media van mannen en vrouwen die allemaal deskundig zijn op het gebied van hulp. De een weet het nog beter dan de ander.
Ik zet de televisie weer uit en leg de krant weg.
Een ding weet ik zeker, het kabinet valt niet, want het moet zich bezig houden met Nederlanders: met ouderen die minder zorg krijgen, ziekenhuizen die te groot en daarom te duur zijn, klachten van huisartsen over wat dan ook en jongeren die geen werk vinden. Languit gaan over Nederlandse problemen oké, maar niet over uitgeprocedeerde asielzoekers die op de beeldscherm staan te wauwelen over een slechte behandeling.
Verder ben ik van mening dat het beter is om iets te doen aan de situatie van de bootvluchtelingen in plaats van er voortdurend over te schrijven en te praten, bijvoorbeeld in de landen van herkomst voor adequate hulp zorgen. Kan het Nederlandse ontwikkelings- geld en -hulp niet wat efficiënter worden aangewend? 750 miljoen euro dat is waarachtig geen kattenpis.
Overigens geven boten vol Islamitische vluchtelingen die Christenen over boord gooien om zelf hun hand te gaan ophouden bij diezelfde Christenen mij een angstig gevoel. Wil ik mensen die mij haten eigenlijk wel helpen?

Getagged , , , ,

2 thoughts on “Gedoe in kikkerland

  1. Femmy Fijten schreef:

    Ik denk niet dat de mensen die in de zee dobberen mij haten. Ze zien Europa als het continent waar wel een leven mogelijk is. Voor hen is er geen andere uitweg dan de zee in, met of zonder goede boot. En ik zou er ook voor kiezen als ik IS achter mij aan had. Daarvan denk ik dat het islamieten zijn die mij haten,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.