De FIFA en de MAFFIA

Ik heb gesmuld van de verhalen over FIFA en Blatter. Op tv en in de krant, het woord FIFA viel voortdurend in combinatie met de naam Blatter, een voortreffelijke twee-eenheid. Met smaak las ik dan ook een artikel in de Volkskrant van 30 mei. Het was een kort berichtje en stond op de sportpagina. Gewoonlijk sla ik die over, maar deze keer stonden de altijd zo sportieve pagina’s bol van de verhalen over de stoute Blatter. Misschien heb je het ook gelezen?

Het ging over de Maffia, die niet geassocieerd wil worden met Blatter of de Fifa of alletwee. Voetbal is al een ordinaire sport, maar om dan ook nog eens met zo’n stelletje opgeklommen aardappelboeren vergeleken te worden, dat gaat deze criminele misdaadorganisatie te ver. De Maffia is een intelligente club van ‘selfmade men’, die creatief aan de kost komen en ver af staan van een stelletje proleten die hun naam internationaal door het slijk halen.
De media heeft het namelijk over Fifa-achtige organisatie of erger nog ‘mafifa’ of ‘fimaffia’. Een aantal capo’s heeft de handdoek in de ring gesmeten, de geruite pantoffels aan getrokken die moeder de vrouw ooit eens in de gang heeft neergezet en kijkt nu toe hoe de geraniums tot bloei komen. Die bloemen bloeien snel in het mediterrane klimaat, dus als ze uit gebloeid zijn wat dan?

Daarom bereidt de Maffia juridische procedures voor tegen iedereen die het nu nog waagt de link met de FIFA te leggen. Daarbij verwijzen zij naar films en series waarin zij eveneens worden weggezet als geteisem. ‘Het moet stoppen, we slepen iedereen voor de rechter wegens smaad.’

Getagged , , , ,

2 thoughts on “De FIFA en de MAFFIA

  1. Andre van Leijen schreef:

    Helemaal goed!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.