De ochtend na een tropische dag

v4.bakkeveen.nl

v4.bakkeveen.nl

De eerste tropische dag van het jaar was afgelopen vrijdag een feit. Een dag met een warm gaatje waardoor de warmte snel werd verdreven door middel van een paar vette regendroppels. Er hing een kaartje aan die droppels: Code Oranje stond er op. In onze hoofdstad vertrok de hitte geruisloos, wellicht ging de uitdrijving in het zuiden en zuidwesten met meer lawaai gepaard. Enfin, de volgende dag, zaterdag, had deze heerlijke hitte alweer zijn koffers gepakt en plaats gemaakt voor een ordinaire 11 – 12°C aangeblazen door een NW wind.

Met windkracht vier om mijn oren liep ik goed ingepakt door het winkelcentrum. Daar holden kinderen in korte broekjes en blote bovenlijfjes mij al ijsjes etend omver. Hun moeders, in naveltruitjes en super korte rokjes of strakke short, namen zonder kippenvel te krijgen een flinke hap uit een kersen-vanille ijsje.
In de supermarkt duwden mannen in wapperende broek, het zou een short kunnen zijn maar daarvoor was hij te lang of een bermuda maar daarvoor was hij te kort, een karretje voor zich uit waarin de producten voor een bbq hoog lagen opgestapeld. Hun melkwitte benen bedekt met blonde haren. Die foute benen werden goed gemaakt door een snaakse tropenhelm op het hoofd.
Vrijwel alle klanten liepen zomers en bloot in de windfrisse airco te doen alsof het bloedheet was. Ik viel enorm uit de toon in mijn spijkerbroek en leren jasje, ik had zelfs geen zonnebril in mijn verwaaide haren. Snel deed ik mijn boodschappen en rende naar huis, sloeg de deur achter mij dicht en haalde diep adem.

Getagged , , , , , ,

One thought on “De ochtend na een tropische dag

  1. Jan Vlaanderen schreef:

    Volgens het standaardwerk ‘De gentleman’, in mijn boekenkast op een prominente plaats te vinden, is de korte broek uitsluitend op het sportveld in in de eigen tuin acceptabel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.