Highheels in the city

Hooggehakt en vlot gerokt trippelen de kunstminnende dames van oeuvre naar creatie en weer terug. Geen punthak is hun te hoog, geen afstand te ver. Van het ene museum naar het andere, op de bus en op de boot, schijnbaar onvermoeibaar dwalen zij op hoge pijlers met het openbaar vervoer van evenement naar evenement. Soms blijft er een hak in een plank achter of tussen een paar stoeptegels. Geen nood, helpers knielen neer om het schoentje eerbiedig aan de voet te schuiven.

Mijn sneakers zijn comfortabel en ook leuk, maar iedere toerist loopt op die dingen. Graag zou ik dan ook op een paar torenhoge hakken rondwaren, maar voor mij zijn zij adembenemend, dus ben ik aangewezen op de degelijke molièreschoen.

De ladies kunnen kilometers afleggen op hun Jan Jansen – hakken en ik stap mee. ’s Avonds  laten zij geen spoortje fatigue zien, zij hipsen zalig zwalkend van kroeg naar restaurant en weer terug. Mijn platte hakjes vallen niet op tussen dat puntig geklik, ik surf mee op hun succes bij uiterst vriendelijke obers en barmannen, flirtende kerels, jaloers blikkende vrouwen kortom alles waar een meisje recht op meent te hebben als ze uit gaat.

De vliegtuigtrap naar de terugreis is in stijl: hooggehakt, vlot gerokt, wapperende haren en zonder een spiertje pijn of vermoeidheid duiken ze de luchtbus in om er ook weer zo uit te komen.

Getagged , , ,

One thought on “Highheels in the city

  1. Kaj Elhorst schreef:

    Je bent terecht de elitaire heks….. :p

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.