‘Kepler-452b ik kom er aan.’

Foto: publicdomainvectors.org

Foto: publicdomainvectors.org

Ik ben onderweg naar Kepler zoveel, een planeet die op de aarde schijnt te lijken. Ik heb een opdracht om te onderzoeken in hoeverre seks en beschaving samengaan. Onderzocht moet worden of er tegelijk met een hoogstaande beschaving meer over seks geschreven wordt dan dat het in de praktijk wordt gebracht en de gevolgen die dat heeft voor toekomstige generaties. Zijn er dan nog wel generaties of worden ze weggeschreven? Op aarde  komen er boeken uit, wordt er gepraat en gefilmd over seks in vijftig kleuren niks, maar een stevig potje vrijen gewoon om het vrijen en niet om de centen komt tussen mensen vrijwel niet meer voor. Beschaving is mooi, maar het moet ook weer niet doorslaan in plastic, blingbling en lamlendige hebberigheid. Wat dat betreft heeft IS gelijk met zijn wens de boel in het westen te willen opschudden, maar zij slaan weer door naar wreedheid en smoren daarmee toekomstige generaties in de kiem.

De strijders van Daech zijn nog wel gewend aan seks in bed, zij genieten volop van de jonge grietjes uit Amsterdam West en elders, maar als ze er mee klaar zijn worden de deerntjes met explosieven omgord en moeten ze de vijand opblazen; hun baby’s worden militair getraind. De vijand zijn wij, de schriftgeleerden. Daech is onbeschaafd, schrijven kunnen ze niet en  lezen al helemaal niet. Schieten en hakken dat is hun motto. Het geweer komt op de eerste plaats,
‘De bruine ogen van een meisje hoef ik niet, mijn eerste liefde is mijn geweer.’
De reden is misschien hun falen op het mbo en in de maatschappij. De kannibalen creëren wel nageslacht, daar hebben zij de tijd voor want kranten en boeken schrijven en lezen ze niet. Hun onontwikkeldheid leidt echter weer tot hetzelfde resultaat als bij de geleerden, tot hetzelfde niets.

Als Daech is uitgeraasd, is het natuurlijk wachten op hun civilisatie, maar daar gaan misschien duizend jaar over heen, als ze een beetje opschieten vijfhonderd. Daar heb ik geen tijd voor en daarom ben ik op weg naar Kepler 452b om te graven naar beschaving op een planeet waar als aangename bijkomstigheid misschien ook nog probleemloos wordt gevreeën zonder bijgedachten om van het tortelmoment een film te maken of een boek te schrijven om eens lekker te kunnen incasseren. Waar geld niet bestaat, en iedereen kan schrijven en lezen zonder dat het invloed heeft op hun gedrag. Dat wordt een mooi rapport.
Vandaar mijn reisje naar Kepler-452b.

Getagged , , , , , , , , ,

3 thoughts on “‘Kepler-452b ik kom er aan.’

  1. Femmy Fijten schreef:

    Wat een geweldig stuk, Juliette. Met humor beschreven ellendigheid, zoals jij het zo goed kan. Wat een wereld.

  2. Marjon Sarneel schreef:

    ‘vijftig kleuren niks’: briljant!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.