Vakantie in een Zonnestelsel

Vooral het voorvoegsel ‘zon’ vond ik aantrekkelijk. Ik dacht, naïef misschien, onderweg te kunnen zonnen, zodat ik een paar vliegen in een klap sloeg: mijn vitamine D aanvullen, een onderzoekje doen en daarna gebronsd weer terug naar de basis. Geen zon te zien echter, wel veel verlichte en onverlichte bollen: rood, zwart en witte nevels.  Het blauw van ons bolletje aarde en verder een onnoembaar niets.

Ik verdwaalde natuurlijk, de navigatie was weer eens niet op orde. Daarom koppelde ik aan bij een ruimtestation. Maar ik wist niet, dat het een station was. Ik dacht, dat het een café was en wilde er een kopje koffie drinken met een glaasje water. Door een klein raampje had ik een man achter de bar gezien en omdat ik dorst had leek het mij een prima gelegenheid om meteen de weg te vragen. Die mannen, want het waren weer eens allemaal kerels, lachten zich rot. Nou zeg, wat verbeelden ze zich wel alsof alleen zij maar in de ruimte kunnen reizen. Maar goed, toen ze bijgekomen waren legden ze uit, dat Kepler een satelliet is, die planeten opspoort, die bewoonbaar kunnen zijn. Als de satelliet dan zo’n planeet heeft ontdekt, krijgt hij zijn naam en een nummer. Vandaar al die Keplers met nummers en cijfers. Kepler 452b bevindt zich in een ander zonnestelsel en draait om een eigen ster, zijn eigen zon dus. Of zij, de zon is goddank vrouwelijk, vitamine D weggaf wisten ze niet.
Ik moest even slikken, niet van de koffie want dat hadden ze niet, maar vanwege een bobbel in mijn keel, want misschien moest ik terug naar ons sexy bolletje.

Die knapen waren tenslotte toch wel geschikt, want ze gaven de coördinaten naar Kepler 452f, althans voor zover zij die wisten en om onderweg niet om te komen van de honger, kreeg ik wat ingedroogd voer mee. Zo zeil ik nu door het Melkwegstelsel op weg naar een ander zonnestelsel.
Wanneer ik terug ben weet ik nog niet.

Getagged , , , , , , ,

One thought on “Vakantie in een Zonnestelsel

  1. Gerdi schreef:

    Goede reis en au revoir, Juliette!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.