De foute vrienden van de computer

foto:kasboekje.blogspot.com

foto:kasboekje.blogspot.com

De achterban van mijn computer was veranderd in een allesverslindend monster en zette mijn Computer aan tot het zaaien van onrust in een vredig landschap.
Onschuldig eerst, speelde hij rustig in een nieuw programma, maar al snel liet hij er vieze sporen achter. Die had hij gekregen van zijn foute vrienden, die hem opstookten er kattenkwaad mee uit te halen. Als Klein Duimpje strooide hij met de koekies, helaas waren er geen vogeltjes die de zoetigheid opaten. De koekjes bleven liggen en omdat Computer niet berispt werd, werd hij brutaal, dacht dat hij zijn gang kon gaan en veranderde in een duivelskind. Hij herschreef eigenhandig de geschiedenis, zorgde voor totale verwarring en verstopte zich op plekken waar niemand hem kon vinden. Maar toch had hij zich niet goed genoeg verborgen. Na lang zoeken en veel doorzeuren bij Koekel, een wijze adviseur van mijn Computer waar ik altijd terecht kan, vond ik hem in de bestofte buffers van de computer. Daar heb ik hem uit moeten sleuren en toen stevig voor zijn broek gegeven. Hij moest alles opruimen en beloven het nooit meer te doen.
Snikkend heeft hij dat beloofd, maar ja het blijft een computer.

Ik zie sterretjes van Computer en zijn grilligheden. Aan manuscripten en wat dies meer ben ik even niet toegekomen.
Voor mijn trouwe volgelingen publiceer ik de columns die ik schrijf voor de Wijkkrant Buitenveldert, waarvoor ik sinds augustus van dit jaar de stukjes schrijf. Te vinden onder het tabblad ‘columns’.

Getagged , , , , ,

One thought on “De foute vrienden van de computer

  1. marjonsarneel schreef:

    Dwaze nieuwigheden met ondoorzichtige consequenties. Het levert weer wel stof voor verhalen op!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.