OPRUIMING

foto:www.vldkapellen.be

foto:www.vldkapellen.be

Als ik voor mijn klerenkast sta, weet ik niet wat aan te trekken, want ik heb niets om aan te trekken. Dat is dan ook de reden, dat die kast vol onnutte kledingstukken hangt. Als er niets is om aan te trekken moet je naar een kledingzaak om weer netjes over straat te kunnen. In zo’n geval is het fijn, dat er Opruiming is, aantrekkelijk geprijsde artikelen genoeg.

Maar waarom neem ik  de eigen kledingkast niet eens onder de loep? Stokoude T-shirts, truien en rokken weg -gooien, -geven in plaats van aanschaffen?

Onlangs ontmoette ik iemand, die al haar kleren had weggedaan. Toen ze op een dag voor de spiegel van haar uitgebreide garderobe stond, vond ze dat pakje nummer een te dik maakte, pakje nummer twee had de verkeerde kleur, hoe heb ik dat ooit kunnen kopen, dacht ze en de jurk, die ze aan trok stond niet en ga zo maar door. Ze nam ontslag bij haar baan, deed de hele garderobe van de hand op vier kledingstukken na en ging op reis. Kijk, dat is nog eens een kloek besluit.

Mijn probleem is, dat ik nog van de oude stempel ben. De Oude Stempel doet niets weg, alles is namelijk nog te gebruiken. De Oude Stempel sukkelt verder in die rotbaan, want ‘je weet wat je hebt en niet wat je krijgt’ en een object of kledingstuk moet wel heel erg verroest zijn, uit elkaar vallen of sleets zijn wil het in de vuilnisbak belanden.

Het enige dat in mijn geval een beetje helpt is een verhuizing. Spullen, die twintig jaar lang vergeten in een hoekje hebben gelegen, ongedragen kleding met de prijskaartjes er nog aan verdwijnen eindelijk in de bak van het Leger en gaan naar de Kringloop.
Op Marktplaats is er geen animo voor, want niet eigentijds.

Wat ‘eigentijds’ is, is een raadsel, het woord lijkt tegenwoordig synoniem aan ‘vluchtig’, ‘haastig’. Maar ik dwaal af, daarover een andere keer.

Getagged , , , , , ,

3 thoughts on “OPRUIMING

  1. Gerdi schreef:

    Goed getroffen! Herkenbaar ook :)….

  2. Femmy Fijten schreef:

    Ja, ja… maar koop maar eens nieuwe kleding die niet te dik maakt, leuk staat en lekker zit. Het blijven toevalstreffers, dus toch maar weer de kast in met de oude rommel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.