Gesprek met een eekhoorn

foto: bestforbirds.com

foto: bestforbirds.com

Een rode flits springt uit het struikgewas en gaat snuffelend van links naar rechts over het pad net als ik weg wil fietsen. Verrek een eekhoorn. Ik blijf staan, kijk naar zijn gezwalk en vraag,
‘Wat doe jij daar, eekhoorn? Wat scharrel je daar rond? Kun je niet vinden wat je zoekt?’
In plaats van snel de pootjes te nemen, draait het beestje zich om en komt mijn richting uit. Ik besluit gezellig door te kletsen, als oude vrouw heb je het recht om zo af en toe eens hekserig te doen. Ik zet de eenzijdige conversatie voort,
‘Hallo eekhoorntje, waar loop je naar te zoeken?’
Tot mijn verbazing komt hij recht op mij af, snuffelt aan mijn been en kijkt omhoog naar waar het geluid vandaan komt. Het is een snoezig beestje, zijn roodbruine vacht glanst en de pluimstaart beweegt als een plumeau alle kanten op, de kraaloogjes drukken nieuwsgierigheid uit. Hij snuffelt uitgebreid aan mijn enkel, zet dan zijn voorpootjes tegen mijn scheenbeen. Hij wil omhoog naar het geluid, maar helaas dat been is te glad. Hij geeft op en dart zigzaggend het pad af, weg van mij. Dat is niet mijn bedoeling, ik spreek hem weer toe,
‘Zeg eekhoorn, wat zoek je?’
Het maakt niet uit wat ik zeg, het is de toon, die hem trekt, het is weer eens wat anders dan het geritsel van een struik of boom. Hij komt terug, nu naar mijn andere been, goed dat ik er twee heb trouwens, snuffelt weer en zet zijn voorpootjes op mijn enkel. De kraaloogjes blijven weetgraag naar boven kijken.
‘Dag eekhoorn, nu moet ik weg.’
Ik loop weg, fiets aan de hand en kijk nog eens achterom. Het beestje komt mij achterna, pluimstaart omhoog, boze kraalogen.
Nijdig mijn eekhoorn?
Aangezien ik toch niet de hele dag met een eekhoorn kan verkeren, ook getikte oude vrouwen hebben het beestachtig druk, neem ik afscheid met een ‘dag’ en fiets weg.

Getagged , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.