Solomon Burke

Op een zondagochtend in oktober 2010 overleed de Amerikaanse soullegende Solomon Burke op Schiphol. De 70-jarige, zwaarlijvige zanger stierf een natuurlijke dood, net nadat hij het toestel verliet waarmee hij vanuit Los Angeles op Schiphol was geland.

Burke kwam naar Nederland voor een optreden met popgroep De Dijk  in Paradiso in Amsterdam, maar hij kwam nooit aan. Het optreden heeft niet kunnen plaatsvinden.
Burke was een omvangrijke man.Tijdens het laatste optreden in Nederland, op  8 augustus 2010, was al een  verzwakte Burke te zien. Het gehele optreden tijdens Folkfestival Dranouter bleef hij op een gouden troon zitten. Ook het decor werd aangepast, zodat het publiek niet kon zien hoe men hem van het podium haalde.
Hij stond aan het hoofd  van een zeer grote familie. In mei 2009 had hij 21 kinderen (14 dochters en 7 zonen), 90 kleinkinderen en 20 achterkleinkinderen. Behalve zanger was hij ook werkzaam als predikant en was hij eigenaar van onder anderen een eigen kerk en een keten van begrafenisondernemingen. Burke zong tevens mee in het nummer “Het moet en het zal”, door hem geschreven en vertaald door Huub van der Lubbe van De Dijk op de cd “Brussel” uit 2008.
Hieronder een paat van zijn songs.

 

Getagged , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.