De lotgevallen van een purser

Foto: Depositphotos.com

‘De zuurstofmaskers komen van boven, zij bungelen voor je neus en het zwemvest zit onder de stoel.’

Het vliegtuig taxiet naar de startbaan. Mijn collega’s staan weer voor lul in het gangpad uitleg te geven en aan de touwen van een zwemvest te trekken.

Een kerel met een snor eet een banaan, een jongen kijkt op zijn tablet, een vrouw leest een boek. Het gros van de passagiers heeft zijn ogen gesloten, de rest kijkt met glazige ogen naar de rugleuning voor zich. Een, twee, drie baby’s krijsen, een man gaat staan, reikt naar de bagagerekken. Dat is strikt verboden, de gezagvoerder heeft het sein ‘riemen vast’ gegeven. Weten die sukkels nou nog niet wat dat betekent? Tijdens het instappen heeft mijn collega vier maal geprobeerd de mensen aanwijzingen te geven over het opbergen van hun bagage onder hun stoel. Ze vroeg het vriendelijk en beschaafd. Ze kon net zo goed voor de kat z’n viool praten, de eikels gingen onverdroten door hun jassen en tassen in de bagagerekken te proppen. Straks gaan ze na het landen ook weer klappen…!

Ik kan er niet langer tegen, grijp mijn zweep, die ik vanochtend in mijn broekband heb gestopt en sla hem uit. Het uiteinde klieft de banaan, wikkelt zich vervolgens om een huilende baby, die ik naar mij toetrek. Er ontstaat tumult, ik word bij mijn arm gegrepen, toch slaag ik erin het koord om de hals van de man bij het bagagerek te slaan. Hij valt achterover, tong uit zijn mond, ik trek. Iemand knelt mijn armen op mijn rug.

Ik lig op de psychiatrische afdeling van het VUmc, kijk door het raam en zie ze vliegen. Ik bedenk een plan. De deur gaat open, een kerel in een witte jas komt binnen, loopt naar mij toe, hij houdt een injectiespuit in zijn hand. Ik ben klaar voor hem, u hoort nog van me.

Getagged , , , , , , , , ,

2 thoughts on “De lotgevallen van een purser

  1. Gerdi schreef:

    Weer een heerlijk Juliette verhaal!

  2. Jan Vlaanderen schreef:

    Leuk!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.