Pokémon GO Safari

‘Al die Turken in het Amstelpark, ik kom er niet meer.’
Met een afkeurend gezicht duwt de vrouw de buggy met een donker kindje weg van de ingang haar Surinaamse echtgenoot trekt ze met zich mee.
Turken in het park? Ik kuier over de Rode Brug de tuin in en bewonder de bomen in beginnende herfstkleuren. Op het gras bij de Grote vijver picknicken modieuze hoofddoekjes. Voor mij op het pad duwen waggelende hoofddoekjes kinderwagens voort, giechelende hoofddoekjes vrijen met een vriendje, hoofddoekjes pakken een mand etenswaar uit op een kleed bij de Grote Vijver te midden van de familie met schreeuwende kinderen en ongeïnteresseerde mannen. Daar tussen welgedane autochtonen in korte broek met melkflessenbenen, moeder de vrouw in driekwart legging over een brede kont. Een stelletje languit in het gras, kauwend aan een sprietje.

Op de zaterdag dat ik weer naar het park ga is er geen doorkomen aan. Drommen jongeren, allemaal in spijkerbroek en donker jack alsof er een dresscode is afgesproken, geconcentreerd typend op hun gsm’etje. Ouderen, vers aangevoerd uit de provincie, een matrone op welness schoeisel, pa in een terlenka broek, hun corpulente billen geplet op een stenen muurtje driftig tikkend op hun gsm, kijken op noch om. De mensenmassa om hen heen probeert zich zwijgend een weg te banen naar, ja naar wat? Naar duiveltjes in de Japanse Tuin? De schoonheid van een park in herfsttinten ontgaat ze.
Op de Rode Brug staat het vast, er is geen doorkomen aan. De massa kijkt devoot op z’n gsm. Er wordt niet gepraat, er heerst een gewijde sfeer zoals in een kerk. Het is vredig, maar te druk, te erg, te benauwd, teveel te.
Via de hoofdingang kan ik alsnog mijn bestemming bereiken.
Geen Turk gezien. Wel heel veel Pokémon monstertjes

Getagged , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.