Een ‘grain de beauté’ (4)

‘Sorry,’ zegt ze, ‘naar aanleiding van uw vragen ben ik even gaan kijken in de computer en heb geconstateerd dat de richtlijnen in december, net voor de Kerst, veranderd zijn. Voor vlekken van 0.8 tot 1 mm moet een klieroperatie worden uitgevoerd.’
Ehh…?
‘Als ik het geweten had, had ik u gelijk geopereerd.’
Nou, gelukkig is dat niet gebeurt, denk ik.
‘Ik kan een second opinion voor u aanvragen bij het Antonie van Leeuwenhoek. Daar zitten de deskundigen.’
Dat lijkt me een goed idee, een gesprek kan geen kwaad.

Ik krijg een lap met een gat over mijn hoofd en de chirurg begint te snijden waarna ze de huid weer aan elkaar naait. Ze sjort flink, ik voel mijn mondhoek omhoog gaan.
Na afloop plakt de assistente een flinke pleister op de wond en houdt mij een spiegel voor. Ik heb een kleine facelift ondergaan. Verder zie ik er uit als altijd.

De arts regelt een gesprek met het AvL en ik kan gaan. De wond doet geen pijn en omdat ik voorafgaand aan de operatie niets gegeten heb besluit ik in het stadje iets te gaan eten en drinken. In een bistro bestel ik een koffie en een salade met eendenborst. Ik neem een slok van de koffie, die lekker sterk is, dan breng ik de vork met een stuk eend naar mijn mond. Mijn mond gaat op een kiertje open. Hoe ik ook probeer hem wijd open gesperd te houden, iedere keer als ik de vork naar mijn mond breng, klapt hij dicht. Ik wurm de salade naar binnen. Daar stokt de activiteit.

Ik kan niet meer kauwen.

Getagged , , , , , , ,

2 thoughts on “Een ‘grain de beauté’ (4)

  1. Gerdi schreef:

    Het zweet breekt me uit!

  2. Marry van der Plas schreef:

    Ben nieuwsgierig naar het vervolg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.