Een ‘grain de beauté’ (5)

‘Het protocol is onlangs veranderd op grond van voortschrijdend inzicht. Het voortschrijdend inzicht is gebaseerd op onderzoeken, die hebben aangetoond, dat melanomen van 0.8 – 1mm meer kans hebben op uitzaaiingen naar de organen,’ vertelt de chirurg/oncoloog. Ze voegt er nog aan toe, ‘dat de medische wetenschap vijf jaar geleden geen idee had hoe een melanoom te behandelen, maar dat zij er tegenwoordig veel meer van afweet.’

Na een week babyvoeding en fruitsmoothies ben ik weer een normaal etend mens geworden. Ik zit dan ook redelijk ontspannen, maar alert, in het gesprek bij het AvL.

Van dokters antwoorden over de risico’s bij klieroperaties en wondgenezing word ik niet blij. Dan trekt zij een troef uit haar preventiekit: een echografie van de halsklieren.

‘Niet belastend en als wij iets afwijkends zien wordt er een punctie genomen, die na analyse niet altijd slecht hoeft te zijn, omdat wij laagdrempelig zijn.’

Daar ga ik dan maar voor.

Zo race ik van kliniek naar ziekenhuis, geflankeerd door diverse zorgverleners, die mijn hals en gezicht van alle kanten bepalperen en bepotelen en hoop ik er het beste van.

Getagged , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.