Stress in de mailbox en wat doe je eraan?

foto: me.me

Mijn mailbox stroomt vol met recensies, achtergrondverhalen van diverse kranten en tijdschriften. De rode banners die zij over de artikelen aanbrengen om mij tot abonnee te maken storen niet, althans ik doe alsof zij mij niet storen. Sommigen media hanteren restricties. Zo mag ik van de NRC maar vijf artikelen gratis in de maand lezen, van het FD ook, maar is de Elsevier ruimhartiger. Als ik tijd had nam ik daarom een abonnement op de Elsevier. Soms komt ook een artikel uit Elsevier niet verder in beeld dan de eerste vijf regels waarin de hoofdlijn staat. Vijf regels is dus genoeg. Vaak wordt over veel van hetzelfde geschreven, de krant moet tenslotte vol. Al de punten en komma’s van het politiek gehannes, het haantjes gekraai en gegraai moeten paginabreed worden uitgemeten. Mijn hersenen worden volgepropt met desinformatie zoals de lever van een Franse gans wordt vetgemest. https://www.dierenbescherming.nl/spreekbeurt-gansgans 2.jpgDe gans wordt beschermd door de Dierenbescherming, maar wij arme consumenten, wat geeft al die data ons, behalve het beeld van een onbetrouwbare wereld om te beginnen bij ons eigen land.

Ik heb wel iets geleerd van al die teksten, namelijk diagonaal lezen. Bij het lezen gaan mijn ogen schuin door een tekst, die zich zo aan mijn brein vastzuigt. Als een item mijn aandacht trekt, lees ik wel de hele alinea. Het scheelt tijd, die je weer aan iets anders kunt besteden.

Getagged , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.