Een teveel aan fantasie

foto: tripadvisor.sk

Foto:tripadvisor.sk

Mijn mama had twee dienstmeisjes: een voor het zware werk, een voor de rest en een naaister. Toen ik klein was, was ze ziek en kon het huishouden met twee kleine kinderen met slechts één hulp niet aan.Wat ze mankeerde weet ik niet, daar werd niet over gepraat. De twee meisjes heetten alletwee Annechie. Het meisje uit Hoogland werd dan ook Boeren Annechie genoemd en het andere meisje Stadse Annechie.

Boeren Annechie nodigde ons op haar bruiloft. Ik kan het me vaag herinneren hoewel ik niet ouder dan vier jaar oud geweest kan zijn. Mijn vader bracht ons weg. De bruiloft werd gehouden in een grote boerderij. Wij kwamen in een ruimte vol mensen. Het was er donker en het rook muf. Mijn moeder sprak met een aantal mensen, ik hield me angstigvallig vast aan haar rok. Ze had een cadeau voor Annechie.

Met de bus zijn we weer naar huis gegaan. Dat vond ik reuze spannend, gewoonlijk gingen we met de auto. Of Boeren Annechie lang bij ons gebleven is weet ik niet. Toen ik mijn moeder jaren later vroeg naar de bruiloft van Annechie kon zij het zich niet meer herinneren en zei dat ik het mij verbeeldde.

Mij werd altijd een teveel aan fantasie verweten, tegenwoordig heet dat creatief.

Getagged , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.