DE REDDING

Dromend in de zon. Een vlinder fladdert rond de bloeiende bloemen in de tuin. Het is een citroenvlinder en hij is alleen. Altijd als de zon schijnt zie ik hem rondfladderen in z’n eentje.

De zon schijnt fel in mijn gezicht een insect komt mijn kant op gezoemd. Ik ontwijk hem en hij zeilt weg om weer terug te komen en pardoes een duik in het volle glas water dat naast me staat te nemen.

Ik pak het glas en jawel daar spartelt een bij. Even kijk ik naar zijn verwoede pogingen de kop boven water te houden, dan leeg ik het glas op de warme tegels. Het beestje heeft nog genoeg bewustzijn om uit het water weg te hompelen blijft dan doodstil zitten in de zon die stralend aan een strakblauwe hemel staat. Zo af en toe kijk ik naar hem. Na tien minuten slaat hij de vleugels uit en zoemt weg.

Getagged , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.