Have a nice day!

wijkkrantlogo

Wijkkrant Buitenveldert

Het is een mirakel dat u deze column nog in het Nederlands kunt lezen, want zoals u wellicht is opgevallen rukt de Engelse taal in onze stad en wijk steeds meer op. Zelfs in deze krant verschijnt regelmatig een artikel in die taal. En dat is dan nog maar het begin. De Engelse taal wordt meer en meer gebruikt om onze internationale mede-wijkbewoner te gerieven. De Vrije Universiteit is al gestopt met de studie Nederlands. Colleges worden veelal in het Engels gegeven, in krom Engels zelfs. Met enige scholing van professoressen en professoren zal dàt ooit wel goed komen, maar het zou de Gemeente weleens op het idee kunnen brengen een oekaze uit te vaardigen dat al het nieuws in de Engelse taal moet worden gedrukt. Wellicht het eerste jaar nog een Nederlandse versie naast het Engels maar na een jaar moet het klaar zijn dan heeft u genoeg tijd gehad om te wennen.

Wellicht denkt u: wij leven in een democratie dat hoeft een redactie niet te accepteren! Schrijf gewoon in het Nederlands! Wij zijn Buitenvelderters wij willen in onze moedertaal lezen!

U heeft gelijk maar aan het bevel van de Gemeente zullen wij, hoewel schuimbekkend moeten voldoen omdat de Gemeente ons in haar financiële klauwen heeft. Zij levert de pecunia die nodig is om de krant draaiende te houden: vanaf het papier, het drukken tot en met de verspreiding. De krant valt weliswaar gratis in uw brievenbus maar het zijn uw en onze belastingcenten waarmee zijn verschijning wordt bekostigd. Een mars naar het stadhuis gehuld in gele hesjes en gewapend met hooivorken is dus het overwegen waard.

U zou ook uw grieven kunnen delen met een brief in de rubriek ‘ingezonden’ maar uitsluitend in het Engels. Ook Dunglish is no problem at all.

Have a nice day!

Getagged , , , , , ,

2 thoughts on “Have a nice day!

  1. Mies Huibers schreef:

    It is sad that it so far has come.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.