Schwarzenegger

Een luide zoem kondigt mijn entree aan bij de nieuwe sportschool Anytime fitness. Een gespierde boy nadert. Als ik dichtbij de man ben aangekomen stopt de zoem zijn kabaal.

De personal trainer, want dat staat op de rug van de gespierde boy troont mij mee naar de kleedkamers maar niet voordat hij met argusorgen naar mijn pas heeft gekeken en mij allerlei vragen heeft gesteld: of ik wel een aanmeldingsformulier heb getekend, een handdoek bij me heb en of ik de regels wel ken? Wat denkt die Schwarzenegger eigenlijk, dat ik een groentje ben?

Wijsneuzig laat ik hem mij de kleedkamers aanwijzen en start de training. De loopband en de crosstrainer wijzen zich vanzelf, de andere werktuigen zien er onbekend uit. Ik besluit Spiermans op te zoeken. Spiermans doet alsof hij het druk heeft, maar wijst mij toch met enige frisse tegenzin de werking van een paar martelwerktuigen. En kijk eens aan hij lacht er zelfs bij. Hij wordt gered door de telefoon en blijft vervolgens onzichtbaar althans voor mij.

Ik ben dat anders gewend, maar een grote meid redt zichzelf en collegasporters zijn niet te beroerd mij te helpen.

In de zaal van de grondoefeningen kom ik Schwarzenegger weer tegen, hij paradeert voor mij heen en weer en rolt zijn spieren. Het moet gezegd, petje af: indrukwekkend!

Moe maar voldaan zak ik neer in de ‘gezellige koffiehoek’ en krijg ik een koffie van een medetrainer. Monter trap ik onder een loodgrijze hemel waaruit loodrecht water valt terug naar Buitenveldert.

Je bent een stoere meid of je bent het niet.

Getagged , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.