De hoofdinkomsten van de retiradejuffrouw

In het Parool stond enige tijd geleden een artikel over een vrouw die tijdens de drukte van de Gayparade bij de openbare toiletten was gaan zitten met een schoteltje voor zich en zo geld ophaalde. Zomaar legden wc-bezoekers € 0,50 op dat schoteltje. De politie kwam er aan te pas en constateerde dat er geen sprake was van oplichting want de vrouw had niet gevraagd om geld, ze was er gewoon gaan zitten en men had haar het geld gegeven. Dus was dat een vrijwillige bijdrage geweest.

Laatst bezocht ik de toiletten in een groot gebouw. Om de hoek uit het zicht van de gehaaste bezoeker zat een dame aan een tafeltje waarop een schoteltje met wat geld. De truc is denk ik dat er op het schoteltje een paar grijpstuivers liggen die de wc-gebruiker aansporen om er een paar eurocenten bij te leggen. Een slimmigheidje. Net zoals graffiti dwingt tot meer muurschilderingen dwingen een paar munten op een bordje tot geven. Bij dit schoteltje stond nog een kaartje waarop met grote letters € 0,20 stond geschreven.

Toen de vrouw mij zag aarzelen, zei ze:

” € 0,20 is niet duur voor het schoonhouden van de wc.”

Daar heeft ze een punt. Maar stel nu dat er in dat gebouw 500 bezoekers per dag komen die allemaal naar die wc gaan en 0,20 cent fooi geven kan het dan niet wat goedkoper zou je denken? Het wordt een andere zaak als de vrouw een zzp’er is en dit haar hoofdinkomsten zijn dan zijn die 0,20 cent een aalmoes zelfs bij zoveel toiletbezoekers.

Het schoonhouden van plees is natuurlijk stront onguur en beslist wel een fooi waard, maar het artikel in het Parool maakt me wantrouwig. Is die vrouw daar gewoon gaan zitten om geld op te halen of maakt ze echt de wc’s schoon? Die waren schoon, had zij dat gedaan of was dat het werk van de schoonmaakploeg van het bedrijf? Wie zal het zeggen, de volgende keer maar weer eens naar de wc in dat gebouw.

Getagged , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.