EEN AANDRANG

Aandrang

De deuren sluiten op het moment dat Nico komt aanrennen. Hij moet even op adem komen, die trap was killing. Trein weg. Koffie dan maar, krant en bellen naar kantoor. Een vrouw in een grijs getailleerde jas valt hem op, omdat ze steeds haar linkerbeen vooruit zet alsof ze wil gaan lopen, maar dat been dan weer terugtrekt. Ondertussen kijkt ze schuins naar hem. Zou hij iets van haar aan hebben? Hij ziet er toch decent uit, rits dicht voor zover dat over die enorme buik heen te zien is. Zijn hemd is uit de broek voelt hij, die moet hij terug prutsen. De vrouw blijft maar staren. Nu zet ze gedecideerd haar rechterbeen voor haar linker. Ze komt op hem af.
”Mijnheer ken ik u misschien?”
”Dat denk ik niet mevrouw”.
”Bent u dan niet……”
Zij doet hem denken aan zijn oma waar hij en zijn moeder vroeger wel eens per trein naar toegingen. Hij vond het leuk toen met de trein, er waren niet zoveel passagiers als tegenwoordig en hij hield van het tjoeketjoek.

Het bezoek zelf vond hij minder. Oma praatte de hele tijd, dan kwam er een zwavellucht uit haar mond die hem deed terugdeinzen en er zat een grote puist op haar kin waaruit een dikke haar stak. Ze trok hem altijd naar zich toe voor een zoen en dan zag hij die puist steeds dichterbij komen.

Een rilling loopt over zijn rug. De vrouw slist, net als zij. Hij verdacht zijn oma er van ’s nachts op een bezem rond te vliegen en kleine kindertjes te ontvoeren en te mishandelen zoals de heks in de verhalen van zijn moeder over het ‘Boze Bosmannetje’. Deze vrouw heeft net zo’n eeltknobbel op haar kin als zijn oma, die beweegt als zij praat. Hij blijft gebiologeerd naar de wiebelende haarwrat kijken en ziet de belletjes in haar mondhoeken. Het mens kwaakt maar door, waar heeft ze het toch over?

De trein glijdt langs het perron. Hij voelt de niet te stuiten aandrang om haar met zijn linkerhand in de grijze knot te vatten en met zijn rechter een flinke dreun op de wrat te geven, zodat ze stil valt.

De trein stopt knarsend, de vrouw is verdwenen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.